Вдарили морози? Не вдарять по карману!

15.04.2020 — 13:57

Вдарили морози? Не вдарять по карману!

Раптові морози несуть значну небезпеку для рослин – це відомо кожному фермеру. Як зупинити морози? Ніяк. Як нівелювати їх? Читайте актуальну статтю від Stoller на сторінці компанії і дізнавайтесь, як антистресанти впливають на морозостійкість і що ви можете зробити наступного року, щоб перешкодити цьому впливу.

Відсутність метеорологічної зими не забезпечує відсутність заморозків, що ми бачимо останні тижні вночі. Для сільськогосподарських культур такі температури в період відновлення росту та безпосередньо росту є дуже критичними. Взимку рослини здатні переживати ще більш низькі температури через перелаштування фізіологічних процесів: зміна гормонального складу у бік інгібіторів росту, перетранспортування цукрів у кореневу систему, що перешкоджає утворенню кристалів льоду  та сповільнення усіх метаболічних процесів у періоді спокою. Сьогодні ми вже бачимо обернену ситуацію: цукри йдуть на енергію та ріст, метабіолічні процеси активні, гормони росту на піку.

Спираючись на вищезгадане, нам важко уявити, що зараз ми почнемо сповільнювати ріст рослин. Це треба робити перед зимою у вигляді обробки регулятором росту Nitrate Balancer .

Сьогодні ж за наявних умов нам на допомогу приходять антистресанти. Дія антистресанту Bioforge впливає на гени, що забезпечують стійкість рослин до високих і низьких температур. Стимуляції активності антиоксидантних ферментів сприяє нейтралізації руйнівної дії оксидативного стресу. Така комплексна дія препарату підтримає рослину у несприятливі часи без інгібування її росту.

Ми не можемо впливати на погоду, але наші знання дозволяють впливати на фізіологію. Розуміння деталей життя ваших культур дозволить врятувати і допомогти їм у неконтрольовані часи.

Підпишіться на розсилку і будьте в курсі останніх новин!