Багато цвіту, а результатів «НІТУ»

09.07.2019 — 13:22

Важливість цвітіння зрозуміла усім аграріям. І проблеми, пов’язані з ним теж.

Але чи відомо про корінь цих проблеми?

З точки зору фізіології, за ефективність цвітіння відповідає гормон цитокінін. І чим вища його концентрація, тим краще відбувається запилення та запліднення. Підвищений рівень цитокініну у певний період розвитку рослини сприяє початку цвітіння. За цей час рослина має підготуватись до запліднення: сформувати статеві клітини та розвинути пилкову трубку.

У сої, як культури із досить тривалим періодом цвітіння (більш місяця) рівень цього гормону із плином цвітіння поступово знижується, що в свою чергу призводить до абортації квітів та обсипання уже зав’язаних бобів. Окрім того, на перебіг цвітіння в значній мірі впливають ще й фактори зовнішнього середовища, яскраве відображення яких ми спостерігаємо цього року. Різкі перепади температур, біотичні стреси, нестача або надлишок вологи – усі вони призводять до проходження цвітіння без запліднення.

 

Чи можна допомогти?

Так, бо Stoller завжди вирішує проблеми, беручи до уваги їх фізіологічну основу.

Цитокінін у препараті X-Cyte є біоідентичним і стимулює процеси цвітіння, запилення  та запліднення.

Кальцій та Бор у складі препарату Sett впливають на проростання пилкової трубки і на сигнал про готовність до запліднення – це все забезпечує успішну зустріч статевих клітин і подальший розвиток плодів.

Тому рішення Sett + X-Cyte є можливістю для Вас зберегти потенціал сільськогосподарських культур та їх врожайність!

 

 

 

 

Підпишіться на розсилку і будьте в курсі останніх новин!